• Yazan: Admin
  • 24.07.2014

“Bilinenin aksine Mavi Bayrak sadece deniz suyunun temizliğini kontrol ile sınırlı değildir. Mavi Bayrak aynı zamanda plajlarda bir çevre yönetim sistemi ve çevre bilinci de yerleştirmeyi amaçlamaktadır. Bu sebeple motelimizde yıllardır süre gelen bazı atık alışkanlıklarımızı değiştirip geri dönüşüme önem vermeye başladık. Bu doğrultuda, metal, plastik, cam, pet ve atık yağlarımızı ayrıştırarak geri dönüştürüyoruz. Organik atıklarımız otelin bulunduğu köyde hayvan yemi ve otel bahçesinde organik gübreye dönüştürülmeye başladı.” diyor Mersin’den İntermot Boğsak Motel sahibi Yavuz Salim Yılmaz.


  

     Ve sonrasında devam ediyor;

     Atık sularımız biyolojik arıtma tesisimizde arıtılarak, bahçe sulamada kullanılmaktadır. 

     Altın bröveli cankurtaranımız, mesai saatleri içerisinde yüzme alanını ve flama ve yüzer şamandıralarla ayrılmış deniz araçlarının giriş – çıkış parkurunu devamlı gözlemlemektedir. 

     Engellilere yönelik servis ve konaklama alanlarının uyarlanması, yönlendirmede kolaylık sağlayan tabelalar, plajda içme suyu telefon ve ilk yardım malzemelerini içeren cankurtaran kulesi gibi birçok uyarlama ile avrupa standartlarında bir hizmet kalitesinin uygulamasını motele katmıştır. 

     Mavi Bayrak’ı elde etmek ilk etapta bizim için bir hedef, bir sonuçtu. Ancak bu hedefe ulaşınca, bunun sadece bir başlangıç olduğunu gördük. Otelin “çevre” ile ilişkisini bir daha sorguladık. Enerji sarfiyatımızı, atık kontrolümüzü ve doğa dengesindeki rolümüzü sorgular hale geldik. Bugün ise kendimize sorduğumuz soru: Daha verimli, ekolojik, çevreye daha duyarlı, enerjisini kendi üreten bir otel nasıl oluruz...

Yavuz Salim Yılmaz

İntermot Boğsak Motel Sahibi-Genel Md.

Kaynak: http://www.intermot.com.tr/mavibayrak.htm 

Yazıyı tek sayfa olarak bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.